De impact van Tax en ESG TA onder de loep

Het Dutch Good Growth Fund – Financieren lokaal mkb (DGGF) blijft de uitkomsten van zijn Seed Capital & Business Development (SCBD) Technical Assistance (TA) programma evalueren, met bijzondere aandacht voor de impact die onze Tax en ESG TA trainingen hebben op onze investeringen.

ESG training
Beeld: ©DGGF

Evaluatie van de Tax TA

Het DGGF heeft een onderzoek uitgevoerd om de langetermijnimpact van de Tax TA’s die tussen 2017 en 2023 zijn verstrekt, te beoordelen. Het onderzoek, verdeeld over 20 fondsen, had tot doel het blijvende nut van de TA, veranderingen in het bewustzijn en de algehele tevredenheid over de training te evaluaren.

De belastingtraining biedt ons de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de complexe belastingvraagstukken die zich in de toekomst kunnen voordoen, te begrijpen en te onderzoeken, risico's te beperken en naleving van wettelijke vereisten te garanderen.

De doelstellingen van de TA werden positief beoordeeld, met scores van een 4, 3,9 en 3,65 voor het begrijpen van de belastingcriteria van de DGGF, het stimuleren van belastingrisicobeheer en -naleving, en kennis van lokale regelgeving . Vooral inzichten in transfer pricing en belastingplanning werden gewaardeerd: 85% van de organisaties bevestigde de implementatie van de opgedane kennis. Ook zijn gebieden voor verbetering geïdentificeerd, waaronder de behoefte aan aanvullende inhoud op maat voor junior personeel, het bieden van meer praktische voorbeelden, en het aanbieden van jaarlijkse training over nieuwe ontwikkelingen.

Inzichten van het ESG TA

Een soortgelijk onderzoek werd uitgevoerd om de langetermijnimpact van de ESG TA te beoordelen. De enquête is ingevuld door 25 fondsen die tussen 2017 en 2023 een ESG TA hebben ontvangen. De ESG TA-sessies werden niet alleen gezien als professioneel en praktisch, maar speelden ook een cruciale rol bij het vormgeven van de ontwikkeling van robuust ESG-beleid en -procedures.

De ESG TA hielp om de implementatie van klimaatgerelateerde initiatieven binnen de portfoliobedrijven beter te begrijpen en verschafte informatie over de DGGF klimaatgerichte TA-faciliteit.

De algehele impact van de TA wordt benadrukt door een gemiddelde beoordeling van 4,4 uit 5, wat een brede tevredenheid onder de deelnemers weerspiegelt. De effecten van de training waren divers. Fondsen integreren de training al actief in hun beleggingsprocessen, en meldden een toename van ESG-kwesties als gevolg van hun toegenomen bewustzijn.

Inzet voor continue verbetering

In het licht van de feedback zet DGGF zich in voor het verbeteren van het Tax- en ESG TA-programma. Het team zal suggesties overwegen voor meer diepgaande sessies, meer praktijkvoorbeelden en het opnemen van diverse beleggingstypen en klimaateffecten. Er kunnen ook virtuele groepsdiscussies worden geïntroduceerd om een meer interactieve leeromgeving te bevorderen.

Het DGGF blijft zich inzetten voor de ondersteuning van haar investeerders via het SC&BD TA-programma en wordt bemoedigd door de positieve resultaten en constructieve feedback van de deelnemers. Wij zijn ervan overtuigd dat deze verbeteringen de effectiviteit van het programma verder zullen verbeteren en zullen bijdragen aan het succes van onze ondernemingen.